Vacature

Junior Kostendeskundige

Studeer jij binnenkort af aan een Hbo-opleiding of heb jij 1 á 2 jaar werkervaring en ben je toe aan iets anders? Bij Van Gelder krijg je de kans om je te ontwikkelen tot kostendeskundige. Of je nou hbo Civiele Techniek, Commerciële Economie of (technische) Bedrijfskunde hebt gestudeerd. Als jij nieuwsgierig bent en zowel commerciële als analytische vaardigheden bezit, is dit misschien wel de rol voor jou!

Dordrecht
Hbo
40 uur
Calculatie
Een goed salaris wat meegroeit mee met jouw ontwikkeling

De invulling

“Al snel na mijn start kwam ik er achter hoe breed de functie van kostendeskundige is. Iedere tender, project, discipline, opdrachtgever en locatie is anders en vraagt om een specifieke aanpak. Mensen hebben vaak geen idee wat een kostendeskundige allemaal doet. Het lijkt een eenvoudig proces maar dat is het absoluut niet. Voor de daadwerkelijke calculatie zit een heel proces om uiteindelijk te kunnen calculeren.” Maikel Kostendeskundige over de functie

Als kostendeskundige vlieg je samen met een projectteam van 2 tot 6 collega’s een tender, ook wel een aanbesteding genoemd, aan. Iedereen heeft zijn eigen gedeelte waar hij of zij verantwoordelijk voor is. Maar samen ben je verantwoordelijk voor het eindresultaat! Iedere tender vraagt weer om andere aandachtspunten of werkmethodes waardoor het werk zo divers blijft. Als je samen met je collega’s de tender binnen haalt, dan geeft dat een enorme kick!

Wat ga je doen

Hoe ga je te werk? Heb je een nieuwe tender binnen, dan start je met het lezen en analyseren van het aanbestedingsdocument. In het document staat wat het werk inhoudt, eisen waaraan het werk moet voldoen en aanvullende documenten, zoals tekeningen, vergunningen en onderzoeken. Vervolgens gaan we aan de slag: offertes uitvragen, hoeveelheden uitrekenen, alternatieve uitvoeringsmethode bedenken, risico’s, omgeving en aanvullende eisen in kaart brengen. Maar ook heb je overleggen met de uitvoering, KAM afdeling, onderaannemers en leveranciers Hierop baseren we de werkmethoden die we gaan toepassen en beschrijven dit ook vaak in onze aanbieding naar de klant. De uitdaging ligt hier natuurlijk om binnen de eisen slimmere, veiligere en goedkopere werkmethodes te bedenken dan je concurrenten. Is alles af en hebben jullie een top plan geschreven? Dan leveren jullie het in bij de klant. Hebben jullie de tender gewonnen? Dan wordt dat uiteraard gevierd en zorg je voor een goede overdracht naar de uitvoering!

Wat vinden anderen

“We hebben op de afdeling een hecht en gemêleerd team waarbij er een mooie mix is van jong en oud . Samen hebben we een enthousiast team waarmee we alle tenders aanvliegen.”
Vrijheid, verantwoordelijkheid en autonomie.
De diversiteit van het werk. Elke dag ben je met andere deelgebieden bezig en leer je weer wat nieuws. Het werk wordt echt nooit saai.

Wat je krijgt

En waarom aan de slag als kostendeskundige bij Van Gelder Kabels en Leidingen? Dat hebben we gevraagd aan onze collega’s van het team!

 1. De meest genoemde reden: een fijne en persoonlijke werksfeer. “We hebben op de afdeling een hecht en gemêleerd team waarbij er een mooie mix is van jong en oud . Samen hebben we een enthousiast team waarmee we alle tenders aanvliegen.”
 2. Vrijheid, verantwoordelijkheid en autonomie.  
 3. De diversiteit van het werk. Elke dag ben je met andere deelgebieden bezig en leer je weer wat nieuws. Het werk wordt echt nooit saai.

Natuurlijk begrijpen wij als Van Gelder dat de voorwaarden ook belangrijk voor jou zijn.

 • Een goed salaris wat meegroeit mee met jouw ontwikkeling. Heb je al ervaring? Dan ligt het salaris hoger;
 • 25 vakantie- en 13 Adv-dagen;
 • We werken vanuit een nieuw, inspirerend kantoor in Dordrecht met een positieve werksfeer en goede voorzieningen;
 • Alle ruimte om jezelf door te ontwikkelen als kostendeskundige. En ben je na een aantal jaren toe aan de volgende stap in je carrière, dan gaan we daarover graag met je in gesprek. Er is altijd wel een nieuwe uitdaging voor je te vinden binnen de Van Gelder Groep;
 • Jonger dan 35? Dan maken we je automatisch lid van onze interne netwerkclub Jong Van Gelder.

Wat je kan

Als kostendeskundige ben je nieuwsgierig. Je vindt het leuk om elke dag nieuwe dingen te leren. Daarnaast heb je zowel commerciële als analytische vaardigen. Je kan goed in teamverband en zelfstandig werken. Verder is het belangrijk dat je:

 • Een Hbo-opleiding hebt afgerond;
 • 40 uur per week beschikbaar bent;
 • De Nederlandse taal beheerst;
 • In de buurt van Dordrecht woont of het niet erg vindt om naar Dordrecht te reizen.

Enthousiast? Reageer vandaag nog! Wij maken graag kennis met je tijdens een persoonlijk gesprek. Zo leren we jou beter kennen en kunnen we je nog meer vertellen over de functie en Van Gelder.

Hier ga je aan de slag

Hoe word je opgeleid tot kostendeskundige? Het werk van een kostendeskundige is super divers waardoor er ontzettend veel te leren valt. In het begin word je gekoppeld aan een vaste buddy, een senior kostendeskundige. Vanaf dag 1 ga je gelijk praktisch aan de slag. Wij geloven dat je het snelst leert van gewoon doen. Uiteraard onder goede en uitgebreide begeleiding van jouw buddy! Je leert ook veel van de verschillende afdelingen waar je mee samenwerkt zoals de KAM en juridische afdeling. Naast het praktisch bezig zijn neem je ook deel aan verschillende cursussen: VCA, veilig werken langs de weg, contractkennis en een introductiecursus gas, water & elektra. In een traject van 3 jaar leer je stapsgewijs alle facetten, van omgevingsmanagement tot vergunningen en contracten.

Ik ben geïnteresseerd

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.