Vacature

Monteur Openbare Verlichting

Licht zorgt niet alleen voor veiligheid in de openbare ruimte, het brengt ook sfeer. Het zorgt ervoor dat mensen zich prettig voelen en hun weg vinden. Als monteur openbare verlichting bij Van Gelder werk je hier aan mee. Jij bent degene die ervoor zorgt dat wij niet in het donker zitten en veilig van A naar B kunnen rijden.

Landelijk - de locatie het dichtst bij jouw huis
Mbo
32 - 40 uur
Uitvoering
€ 2.700 - € 4.100

De invulling

Als monteur Openbare Verlichting ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de aanleg en onderhoud van openbare verlichting. Na dat je ’s ochtends op kantoor een kop koffie hebt gedronken met je collega’s en de planning voor de dag hebt besproken, stap jij om 7 uur je werkbus in. Je zet je radio aan en je dag kan beginnen! Je gaat op weg naar je eerste klus. Een vervangingsproject waarbij de lichtmasten in een gemeente moeten worden vervangen. Een verantwoordelijke en afwisselende klus, want het gaat om een weggedeelte waarbij zichtbaarheid en verkeersveiligheid erg belangrijk is. Het maakt niet uit op welke klus je komt, je weet nooit precies wat je aantreft en welke uitdaging er vandaag op je pad komt. Rond 16.00 uur ben je klaar voor de dag en stap je terug in de bus. De klus is geklaard voor vandaag! Supertof dat je direct jouw werk van deze dag ziet wanneer je naar huis rijdt.

Wat ga je doen

Jouw werkzaamheden bestaan uit onder andere de volgende taken:

 • Het veilig maken en repareren van kapotte kabels of installatieonderdelen;
 • Het plaatsen en installeren van onder andere licht- en verkeersmasten, armaturen, portalen en schakel- en verdeelkasten;
 • Het vinden, analyseren en oplossen van storingen;
 • Het aanbrengen van grondkabel en kabelmoffen;
 • Het uitvoeren van onderhoud aan de installaties.

Nog geen ervaring in de openbare verlichting branche? Geen probleem. Affiniteit met de elektrotechniek en leergierigheid zijn voor ons belangrijker.

“Bij van Gelder leer ik alle fijne kneepjes van het vak. Als ik hulp nodig heb, krijg ik die altijd.”
- Een collega over de functie monteur openbare verlichting bij Van Gelder.

Wat vinden anderen

“Ik werk al 14 jaar bij Van Gelder. Ik heb veel vrijheid in mijn werk & samen in ons team maken we onze eigen, goede sfeer.”
“Bij van Gelder leer ik alle fijne kneepjes van het vak. Als ik hulp nodig heb, krijg ik die altijd.”

Wat je krijgt

Als monteur openbare verlichting ga je aan de slag binnen een financieel gezond familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring en trots op alle collega’s die bij ons werken. We bieden een veilige, gezonde en inspirerende werkomgeving waarin het fijn werken is en je je kunt blijven ontwikkelen. Verder krijg jij:

 • Een goed salaris tussen de € 2.700 en € 4.100 per maand, dat ook nog eens meegroeit met jouw ontwikkeling;
 • 25 vakantie- en 13 Adv-dagen;
 • Een werkbus met goed gereedschap;
 • Een top team: toegankelijke collega’s vol ervaring.
“Ik werk al 14 jaar bij Van Gelder. Ik heb veel vrijheid in mijn werk & samen in ons team maken we onze eigen, goede sfeer.” – Sendley over de functie monteur openbare verlichting bij Van Gelder;
 • Een goede werksfeer, want we waarderen wat je doet en je mag meedenken over hoe we dingen nog beter kunnen doen;
 • Jonger dan 35? Dan maken we je automatisch lid van onze interne netwerkclub Jong Van Gelder;
 • En ben je na een aantal jaren toe aan de volgende stap in je carrière, dan gaan we daarover graag met je in gesprek. Er is altijd wel een nieuwe uitdaging voor je te vinden binnen de Van Gelder Groep.

Wat je kan

Jij hebt affiniteit met de elektrotechniek, je bent leergierig en voelt je thuis in een bedrijf met een hechte sfeer. Verder is het volgende belangrijk:

 • Je hebt enige elektrotechnische ervaring;
 • Je hebt een BEI-VOP of BEI-AVP certificaat of je bent bereid deze op onze kosten te halen;
 • Je bent 32 tot 40 uur per week beschikbaar.

Voldoe je niet helemaal aan dit lijstje, maar denk je toch dat deze functie iets voor jou is? Laat het ons dan vooral weten. We zijn benieuwd naar je verhaal en denken graag met je mee.

Hier ga je aan de slag

Een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer op snelwegen, provinciale wegen en in steden, dat is waar Van Gelder Verkeerstechniek zich elke dag sterk voor maakt. Maar we doen meer. Zo zorgen we voor een optimale lichtbeleving in winkelstraten en woonwijken en zorgen we met slimme lichtplannen voor de veiligheid op straat. En dat we dat zo duurzaam mogelijk doen, spreekt voor zich. Inmiddels is ‘Verkeerstechniek en Verlichting’ uitgegroeid tot een echt specialisme, waarin we de laatste inzichten en technologieën bundelen in slimme systemen voor het beste resultaat.

Je gaat aan de slag bij een organisatie waar je gewaardeerd wordt voor je werk. Je de ruimte krijgt voor eigen ondernemerschap en je kan meedenken over hoe we dingen nog beter kunnen doen. Jouw team bestaat uit een projectleider, uitvoerder, werkvoorbereider en een aantal monteurs. Het is een fijn team vol ervaring.

We zoeken monteurs openbare verlichting in Midden- en Oost-Nederland.  Afhankelijk van waar je woont, werk je aan projecten die dicht bij jouw huis zijn. Sluit jij je aan bij de Van Gelder Verkeerstechniek familie? Reageer vandaag nog!

Ik ben geïnteresseerd

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.