Vacature

Procesoperator Asfalt

Hoe tof is het om te zien dat jij als procesoperator/menger dé basis bent voor de veilige wegen van Nederland.  Als procesoperator/menger ben jij namelijk verantwoordelijk voor het mengen van de grondstoffen en het controleren van het productieproces om te zorgen voor de hoogste kwaliteit asfalt. Dit ga je doen in de nieuwste en meest duurzame asfaltcentrale van Nederland.  Binnenkort opent Van Gelder, voor het eerst in Nederland in 7 jaar, een volledig nieuwe asfalt centrale in Nijkerk.

Nijkerk
Mbo
40 uur
Uitvoering
€ 3.500 en € 4.700 exclusief toeslagen

De invulling

Heb je nog geen kennis en ervaring? Geen probleem, je wordt on the job ingewerkt door een vast team. Je werkt samen met 3 ervaren operators. Samen zorgen jullie ervoor dat er uiteindelijk 450.000 ton asfalt per jaar geproduceerd wordt.  Zo blijven de wegen van Nederland veilig en goed bereikbaar. Werk om trots op te zijn.

Wat ga je doen

Als procesoperator houd jij je bezig met:

 • Bedienen en controleren van mengmachines en andere apparaten.
 • Nauwkeurig afwegen en mengen van grondstoffen volgens recepten.
 • Controleren van de kwaliteit tijdens het productieproces en van de eindproducten.
 • Signaleren en oplossen van problemen en afwijkingen in het proces.
 • Zorgen voor een schone en veilige werkomgeving volgens de regels en procedures.
 • Het laden en wegen van het asfalt op transportmiddelen.

Wat vinden anderen

Wat je krijgt

Als procesoperator/menger ga jij aan de slag in de nieuwste, meeste duurzame asfaltcentrale van Nederland. Daarmee zetten we de volgende stap om in de toekomst klimaatneutraal te bouwen. Naast dat jij aan de slag met het nieuwste en meest duurzame apparatuur krijg jij ook:

 • Een goed salaris tussen de € 3.500 en € 4.700 exclusief toeslagen afhankelijk van je ervaring, dat ook nog eens meegroeit met je ontwikkeling en de Bouw & Infra cao;
 • 38 vrije dagen;
 • Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden, zoals de Soma/menger opleiding;
 • Werken met het nieuwste, duurzaamste materieel;
 • Je werkt in een hechte, vaste ploeg. Je bent met z’n allen bezig, en hebt elkaar nodig. Er wordt hard gewerkt, maar ook hard gelachen;
 • En ben je na een aantal jaren toe aan de volgende stap in je carrière, dan gaan we daarover graag met je in gesprek. Er is altijd wel een nieuwe uitdaging voor je te vinden binnen de Van Gelder Groep.

Wat je kan

Heb jij nog geen kennis en ervaring van het vak? Geen probleem, je wordt door onze ervaren operators ingewerkt. Jij bent leergierig, werkt graag samen en je vindt het niet erg om vieze handen te krijgen. Verder is het volgende belangrijk:

 • Je hebt affiniteit hebt met asfalt en de wegenbouw;
 • Je bent 40 uur per week beschikbaar, en je vindt het niet erg om vroeg te beginnen;
 • Je kan goed omgaan met computers;
 • Je beheerst de Nederlandse taal.

Hier ga je aan de slag

De ene asfaltsoort is de andere niet. Bij Van Gelder weten we dat als geen ander. We produceren asfalt voor iedere mogelijk toepassing. De receptuur ontwikkelen we vaak in eigen huis en volgens de specificaties van onze opdrachtgevers. Structuur, duurzaamheid, levensduur, veiligheid, geluidsproductie en kleur; alle variabelen zijn mogelijk.

We zijn bezig met de bouw van een nieuwe asfaltcentrale in Nijkerk, dit wordt de meest duurzame centrale van Nederland. In oktober gaat deze officieel open, maar je draait al eerder mee. Zo krijg je op de centrale een demo hoe je het asfalt maakt. Bij van Gelder blijven we investeren in nieuwe technieken en machines. Verder zijn we aandeelhouders van de centrales in Amsterdam, Rotterdam en Tiel.

Je gaat aan de slag in een team met 3 andere operators. Je werktijden zijn afhankelijk van de drukte, maar je maakt gemiddeld 40 uur per week. Van april tot en met november is een drukke periode omdat er veel asfalt wordt geproduceerd. Je werkt dan in een ochtend- of en middagploeg. Jij vindt het dan ook niet erg om vroeg uit te veren te zijn.

Ik ben geïnteresseerd

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.