Vacature

Senior Projectcontroller

Wil jij met jouw ruime ervaring als projectcontroller aan de slag met toonaangevende projecten? Als senior projectcontroller bij Van Gelder ga je aan de slag met integrale en grotere regionale projecten in Midden- of Oost-Nederland.

Midden- of Oost-Nederland
Hbo
32 - 40 uur
Finance
€ 5.000 tot € 6.500

De invulling

Je werkt samen met verschillende stakeholders, waaronder projectmanagers, contractmanagers, en risicomanagers. Jij bent hun financiële sparringpartner. Je bent verantwoordelijk voor het waarborgen van de financiële integriteit en het leveren van inzicht in de financiële status en ontwikkeling van projecten. Je taken omvatten onder andere het opstellen van financiële rapportages, bewaken van projectfinanciering, en het signaleren van afwijkingen ten opzichte van de projectstrategie.

Als senior projectcontroller werk je vanuit een centrale finance-afdeling. Je voert financiële planning & control-cyclus voor grote en complexe projecten op. Soms zelfs voor meerdere projecten tegelijk. Met jouw ijzersterke financiële analyses weet je eventuele projectrisico's en budgetoverschrijdingen op tijd te signaleren.  

Je deelt jouw expertise met meerdere collega-projectcontrollers. Wij zijn een groeiende, financieel gezonde organisatie waar al veel staat, maar waar we ook bezig zijn om een grote professionaliseringsslag te maken. Als senior projectcontroller kun jij met jouw kennis en vaardigheden een belangrijke rol spelen in het naar een hoger niveau tillen van onze afdeling.

Wat ga je doen

Jouw belangrijkste taken:

 • Je brengt het project in kaart door het maken van goede analyses, en je levert rapportages op voor de projectleiding.
 • Het doornemen van de analyses met het management & directie en geeft gevraagd, maar ook ongevraagd, advies over de voorgang van het project.
 • Je bewaakt de gebudgetteerde hoeveelheden, producties en prijsafspraken.
 • Je bent verantwoordelijk voor de liquiditeitsprognoses van projecten en contracten, voor focus op actuele werkbegrotingen en signaleert proactief afwijkingen.
 • Je houdt je bezig met het coachen en ontwikkelen van het team van projectadministrateurs. Je zorgt voor een veilige, inspirerende werkomgeving. Zo halen collega’s het beste uit zichzelf om bij te kunnen dragen aan het succes van de organisatie. Je betrekt de projectadministrateurs bij jouw werkzaamheden en uitdagingen: zo worden we samen nog beter en scherper!

Wat vinden anderen

"Van Gelder heeft een belangrijke rol in de energietransitie. Veel straten moeten de aankomende jaren open voor nieuwe kabels en leidingen. Maar er worden ook (grote) nieuwbouwprojecten opgezet vanwege de woningnood waar nieuwe kabels en leidingen gelegd worden. Als projectcontroller bij Van Gelder draag je direct bij aan het aanpakken van maatschappelijke problemen."
"Als projectcontroller ben ik de financiële ogen en oren van de organisatie. Ik ben de schakel tussen de operatie en directie. Ik werk aan relevante, maar ook toonaangevende, projecten. Het blijft uitdagend om als financieel professional te werken in een projectomgeving. Echt geen enkel project is hetzelfde."
"Ik vind mijn werk als projectcontroller zo leuk omdat ik enerzijds bezig met het analyseren van kansen en risico's van projecten, maar ik heb ook mijn soft skills nodig om deze analyses te bespreken met projectleiders en uitvoerders."

Wat je krijgt

 • Een salaris tussen de € 5.000 en € 6.500 afhankelijk van je ervaring, dat ook nog eens meegroeit met je ontwikkeling;
 • 25 Vakantie- en 10 Adv-dagen;
 • Een auto, want je moet natuurlijk wel naar onze projecten;
 • Mooie doorgroeimogelijkheden naar de functie business controller of richting een ander specialisme waar jij enthousiast van wordt;
 • Een enthousiast, gedreven team waar we ondanks onze groei ons familiaire karakter met bijhorende normen en waarden hebben behouden;
 • Bij Van Gelder werken we hybride. We combineren werken vanuit huis, kantoor en op het project zo goed mogelijk;

Bij Van Gelder werken we iedere dag samen om tot de mooiste resultaten te komen. Dat doen we niet alleen voor onszelf, maar vooral ook voor onze opdrachtgevers en onze samenwerkingspartners. Niet voor niets noemen wij onszelf de infrapartner voor Nederland. We zijn een financieel gezond bedrijf met meer dan 100 jaar ervaring en trots op alle collega’s die bij ons werken. We bieden een veilige, gezonde en inspirerende werkomgeving waarin het fijn werken is en je je kunt blijven ontwikkelen.

Wat je kan

Als senior projectcontroller werk je graag in teamverband. Je bent zelfverzekerd en kan goed schakelen tussen verschillende lagen in het project. Je adviseert gevraagd, maar ook ongevraagd, de projectorganisatie. Verder is het van belang dat je het volgende bezit:

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding in de richting van finance & control, bedrijfseconomie of soortgelijk;
 • Het is mooi als je dit hebt aangevuld met RPC & Prince2 en kennis hebt van 4PS;
 • Je hebt 7 tot 10 jaar ervaring als projectcontroller;
 • Je bent 32 tot 40 uur per week beschikbaar.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij vervullen deze vacature vanuit eigen werving.

Ben jij zzp’er? Houd er dan rekening mee dat wij een vaste invulling zoeken. Op interim basis is dus niet mogelijk.

Hier ga je aan de slag

Je werkt samen met een centrale finance-afdeling en jouw expertise deel je meerdere collega-projectcontrollers, maar je hebt ook veel contact met de business. Je houdt je daarnaast bezig met het coachen en ontwikkelen van het team van projectadministrateurs.

Als projectcontroller ga je aan de slag op een van de werklocaties in Midden- of Oost-Nederland, afhankelijk van jouw woonplaats. Je projecten kunnen door het hele land zitten, zo kom je nog eens ergens!

Ik ben geïnteresseerd

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.