Vacature

Werkverantwoordelijke

Werken in de bouw is en blijft risicovol. Daarom werken we bij Van Gelder bewust veilig. Zodat iedereen aan het eind van de werkdag weer veilig thuiskomt. Is het aan jou toevertrouwd dat jouw collega’s buiten veilig hun werk kunnen doen? Start als Werkverantwoordelijke gas of elektra, en speel hier een belangrijke rol in.

Nog geen ervaring als Werkverantwoordelijke? Geen probleem! Op onze kosten word je opgeleid tot Werkverantwoordelijke. Middels scholing en begeleiding door een vaste buddy zorgen we dat jij volledig wordt klaargestoomd voor het vak.

De locatie het dichtst bij jouw huis
Mbo
40 uur
Kwaliteit en veiligheid
€ 3.000 - € 6.000

De invulling

Als Werkverantwoordelijke zorg je dat het werk op een project veilig en volgens de geldende BEI- of VIAG- wet- en regelgeving gebeurt.

Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, voorbereiden en maken van het bedienings- en veiligheidsplan, zodat de werken worden uitgevoerd met een absoluut minimum aan veiligheidsrisico’s. Hierbij houd je rekening met de risicoanalyses en de wettelijke en bedrijfsgebonden regels en voorschriften. Jij regelt dit door het uitschrijven van een werkplan of een raamopdracht. Dankzij jouw heldere instructies weten de collega’s wat je van hen verwacht. Je houdt ter plaatse toezicht op de naleving hiervan voor de optimale veiligheid. Elke keer werk je weer op nieuwe projecten, met nieuwe uitdagingen. Je bent veelal zelfstandig bezig maar je weet dat je altijd terug kan vallen op je collega’s. Op dit moment zijn dat 24 specialistische Werkverantwoordelijke.

Je wordt onderdeel van een open en gedreven team, die ervan houden om samen successen te vieren!

Wij zijn landelijk gevestigd op meerdere locaties door heel Nederland. Jij gaat aan de slag bij de locatie het dichtst bij jouw huis.

Wat ga je doen

Hoe ziet jouw werkdag als Werkverantwoordelijke eruit?

 • Je start ’s ochtends, thuis of vanuit je standplaats, om je werk voor te bereiden. Je behandelt mail, laat een werkplan in uitvoering zetten of checkt of een werkplan in uitvoering staat.
 • Vervolgens ga je naar de ploegen buiten. De werkzaamheden van de ploegen kunnen bestaan uit zowel de dienst- als de hoofdleiding. Je geeft de werkplannen en/of raamopdrachten uit. Je controleert werkzaamheden en de werkplek vanuit het oogpunt van een Werkverantwoordelijke en doet hier verslaglegging van.
 • Rond de middag ga je terug naar kantoor. Waar je verder gaat met overige werkzaamheden, voer je (digitale) besprekingen en bekijkt en beoordeelt de aanvragen voor werkplannen en/of raamopdrachten. Aan het eind van de middag zit jouw werkdag er weer op.

Wat vinden anderen

"Ik krijg het gevoel dat er naast mijn taken als Werkverantwoordelijke, er ook oprechte aandacht is voor mij als persoon"
"Je krijgt alle ruimte om je werkomgeving in te richten, op de manier dat jij dat fijn vindt. Zo mag je vanuit huis werken, maar ben je ook welkom op alle Van Gelder locaties bij je (in)directe collega's."

Wat je krijgt

Als Werkverantwoordelijke krijg je veel vrijheid om je functie zelf in te vullen. Wij zijn ervan overtuigd dat financiële afwikkeling en veiligheid aparte aandachtsgebieden zijn. Daarom kan jij je in deze functie volledige richten op de werkverantwoordelijke taken.

 • Een goed salaris tussen de € 3.000 en € 6.000 afhankelijk van je ervaring, dat ook nog eens meegroeit met je ontwikkeling;
 • Een auto, want je gaat natuurlijk wel naar onze projecten toe;
 • 25 vakantie- en 13 Adv-dagen;
 • Alle ruimte om jezelf te ontwikkelen tot Werkverantwoordelijke, op onze kosten. Daarnaast krijg je een vaste buddy die je volledig begeleidt tijdens jouw inwerkperiode tot Werkverantwoordelijke;
 • Een gedreven, open team. Ondanks onze enorme groei hebben we bij Van Gelder het karakter van een familiebedrijf behouden: laagdrempelig, korte lijnen en sociaal.;
 • Hybride werken;
 • Jonger dan 35? Dan maken we je lid van onze interne netwerkclub Jong Van Gelder;
 • En ben je na een aantal jaren toe aan de volgende stap in je carrière, dan gaan we daarover graag met je in gesprek. Er is altijd wel een nieuwe uitdaging voor je te vinden binnen de Van Gelder Groep.

Wat je kan

Als Werkverantwoordelijke weet jij als geen ander de noodzaak van veilig werken. Dit draag je ook uit. Het is belangrijk dat je goed zelfstandig werkt, maar ook je collega’s opzoekt wanneer nodig. Verder is het volgende belangrijk:

 • Je bent 40 uur per week beschikbaar;
 • Je hebt affiniteit met gas of elektra;
 • Je hebt een technische MBO-3 of MBO-4 opleiding behaald. Mocht je in het bezit zijn van een KIWA certificaat, is dit mooi meegenomen, maar anders kan je deze via ons behalen;
 • Je bent Stipel gecertificeerd en je bent geaccrediteerd voor een netbeheer, of je bent bereid deze te halen.

Voldoe je niet helemaal aan dit lijstje, maar denk je toch dat deze functie iets voor jou is? Laat het ons dan vooral weten. We zijn benieuwd naar je verhaal en denken graag met je mee.

Hier ga je aan de slag

Hoe ziet jouw traject tot Werkverantwoordelijke eruit?

Hoe het traject eruit ziet is afhankelijk van je vooropleiding. Heb je nog geen vooropleiding, dan start je met de Kiwa-opleiding Ondergrondse Infra in Apeldoorn waarbij je de keuze maakt om je te specialiseren in gas of elektra. Dit duurt een half jaar waarbij je 4 dagen werkt en 1 dag naar in opleiding bent. Vervolgens word je via onze eigen vakopleiding Stipel gecertificeerd, hierbij brengen we je alle kennis die je nodig hebt als Werkverantwoordelijke bij. Vervolgens is het van belang dat je geaccrediteerd wordt voor de netbeheerder waar je aan de slag gaat. De duur hiervan is afhankelijk van de netbeheerder.

Ik ben geïnteresseerd

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.