Verhalen

Elias

Werkverantwoordelijke in opleiding

In het kort

  • Werkverantwoordelijke in opleiding bij Stam & Co
  • Technicus mbo 4
  • Locatie Alkmaar
  • Werkt sinds 2017 bij Van Gelder

Je kunt het met recht een flitscarrière noemen. Elias Zekhnini startte in 2017 met een leerwerktraject bij Stam & Co en volgde de opleiding tot monteur vp laagspanning. Zes jaar later is hij al werkverantwoordelijke. Normaal zijn er veel meer jaren in het veld nodig om op die plek te komen. Dat het bij Elias sneller gaat, komt door hemzelf én door het bedrijf. “Ik krijg hier het volste vertrouwen en voel me gewaardeerd.”

No items found.

Alle kansen

Bij Stam & Co ervaart Elias alle ruimte om zich te ontwikkelen. “Zit je ergens mee, of heb je ideeën voor het dagelijkse werk, dan kun je zo bij de directeur binnen stappen. Als je je best doet, word je gezien en krijg je alle kansen. Dat vind ik geweldig.” En dan kan het hard gaan, zoals bij Elias. “Ik kon hier in zo’n korte tijd zoveel leren en zo snel groeien, dat vergeet ik niet. Ik leer nog steeds elke dag.”

Van Gelder

Elias krijgt hetzelfde gevoel bij Van Gelder Groep, waar Stam en Co sinds 2021 onderdeel van is. “Al was ik in het begin sceptisch of we geen nummertje zouden worden. Maar Van Gelder blijkt de ruggengraat die we nodig hadden. Stam en Co kan op tal van terreinen rekenen op de Van Gelder-collega’s. Bijvoorbeeld als door een storing ons werk niet door kan gaan. Dan is Van Gelder er snel bij om die te verhelpen.”

Heldere instructies

Als werkverantwoordelijke in opleiding leert Elias door te doen. Hij draait volledig mee in het dagelijkse werk en kan voor hulp zijn mentor inschakelen. Elias zorgt dat monteurs op locatie aan de slag kunnen en het werk veilig en volgens de juiste richtlijnen gebeurt. Dankzij zijn heldere instructies, weten de monteurs precies wat ze moeten doen, wanneer en hoe. Is het project eenmaal bezig, dan checkt Elias op locatie of alles goed en veilig wordt uitgevoerd. “Ik controleer niet alleen het werk van de monteurs, maar vooral of mijn collega’s er veilig kunnen werken. Zo draag ik bij aan een goede uitvoering”, zegt Elias.

‘Heerlijk’

Hij werkt het meest voor netbeheerder Liander, dat werkt aan een upgrade van het elektriciteitsnet in Noord-Holland. “We herstructureren het netwerk van laagspanningstations, waardoor het veiliger wordt. Ook breiden we de capaciteit van het net uit. Heel actueel en hoognodig. Bijvoorbeeld om ruimte op het net te maken voor de teruglevering van stroom door zonnepanelen. Het zijn grote projecten die bijdragen aan de energietransitie van ons land en waar ik persoonlijk veel van leer.” Maar er is meer waardoor Elias elke dag met plezier naar zijn werk gaat. De afwisseling van voorbereiding en uitvoering, werken op kantoor en buiten, maken dit voor hem de ideale baan. “Ik vind het heerlijk om onder de mensen te zijn. Dat vind ik in deze baan.”