Verhalen

Laurens

Magazijnmedewerker

In het kort

  • Magazijnmedewerker
  • Mbo Bedrijfsadministratie
  • Elburg
  • Werkt sinds maart 2012 bij Van Gelder

Beter met cijfers dan in talen koos Laurens van der Beek al gauw voor een economische studie. Daarna was hij enkele jaren werkzaam met hypotheken. Tot de huizenmarkt instortte en een belletje van een recruiter hem opnieuw op het spoor van zijn oude stageadres Van Gelder bracht. Als magazijnmedewerker zorgt hij ervoor dat collega’s ‘eerder gisteren dan vandaag’ toegang hebben tot hun spullen.


"In 2012 kreeg ik, schijnbaar vanuit het niets, maar gelukkig getimed, de vraag of ik Van Gelder wilde komen helpen in het magazijn als administratief medewerker. Ik ben toen een soort van “geheadhunt”, omdat ze bij de afdeling HR zagen dat ik er ooit stage had gelopen. Vervolgens ben ik op gesprek gegaan en nooit meer weggegaan. Nu ruim 12 jaar geleden. Wat mijn afdeling doet? Wij zorgen dat de busjes van de medewerkers die buiten werken voorzien zijn van al het benodigde handgereedschap en dat alle PBM’s worden verstrekt. Mocht er op locatie een schaftkeet aanwezig zijn, dan stellen wij een kofferpakketje samen ( die tegelijk met de schaftkeet mee gaat). Daarnaast houden wij ons zijdelings bezig met de afdeling verhuur. Onder andere wanneer het nodig is om spullen te keuren."

No items found.

"Het leukste aan mijn werk? Dat geen dag hetzelfde is. Het is lekker afwisselend. Je hebt iedere keer weer iets anders. Daarbij is Van Gelder echt een fijne werkgever. Over de secundaire arbeidsvoorwaarden heb je niets te klagen. Je hebt redelijk veel vrije dagen. Er wordt goed met je meegedacht.

Zo merk ik dat mijn vakkennis veel breder is geworden dan toen ik begon. Daarnaast heb ik intern ook nog wat aanvullende opleidingen mogen volgen, waaronder die tot keurmeester. Mijn hoop is om, in de toekomst, magazijnmeester te kunnen worden. Nog nét een stapje verder dan waar ik nu al ben. Maar voor het zover is, ga ik eerst eens even rustig kijken wat er mogelijk is en wat ik nodig heb om daar te komen.

Vooralsnog is het thuis echter té druk om nu al zo’n opleiding te volgen. Mijn vrouw en ik hebben een jaar geleden net een zoontje gekregen. Samen met de kinderen die ze heeft uit een eerdere relatie is het ook na werktijd druk genoeg. Fijn dus dat de boog bij Van Gelder niet altijd super strak gespannen staat. Natuurlijk mag je niet verzaken, en moet je serieus zijn wanneer dat moet. Maar dat er ruimte is voor een dolletje is wel zo fijn. Een van de factoren voor een goede werksfeer."