Verhalen

Mirjam

Medewerker backoffice

In het kort

  • Medewerker backoffice bij Van Gelder Telecom
  • Mbo Manager Retail
  • Locatie Amsterdam
  • Werkt sinds mei 2022 bij Van Gelder

Alle storingen op nul krijgen. Dat is het ideaalplaatje van Mirjam Croes. Als medewerker backoffice staan haar werkdagen in het teken van glasvezelaansluitingen inplannen, storingen uitzetten en bewoners bellen. Maar die storingen echt op nul krijgen, dat is niet realistisch. Dagelijks komt er wel wat binnen. Haar doel daarom: elke storing dezelfde dag opvolgen.

Via haar vader, die bij Verkeerstechniek werkt, is ze hier bij Van Gelder werken. “Hij zette mijn cv uit bij zijn leidinggevende en die weer bij Telecom. En zo ben ik bij Van Gelder binnengekomen.” Een sector die anders is dan de richting die ze eerst op wilde gaan. “Ik dacht vroeger nooit: ik ga hier later werken. Anderhalf jaar heb ik gestudeerd als manager retail. Maar ik was niet echt op mijn plek en ben toen gestopt. Heb toen even gewerkt in een meubelzaak en daar veel styling gedaan. Maar dat was toch niet echt wat ik leuk vond.” Door haar vader wist ze al het nodige over de werkzaamheden van Van Gelder. “Nu werken we dus bij hetzelfde bedrijf, maar aan een hele andere werkmaatschappij.”

Maar wat doe je precies, als medewerker backoffice? Dat is bij elk bedrijf anders. En ook bij Van Gelder. In haar functie is Mirjam de schakel tussen onderaannemers, uitvoerders en bewoners in Amsterdam die een glasvezelaansluiting willen óf al hebben. Ze zet de planning voor huisaansluitingen in een digitaal systeem en krijgt storingen binnen. Bij zo’n storing belt ze de bewoner om een afspraak in te plannen. Daarna zet ze de storing uit bij de onderaannemer en uitvoerders.

Hoe vervelend het is wanneer de internetverbinding het laat afweten, of de televisie, of beide – dat weet iedereen. Mirjam zet er daarom soms wat druk achter. “Ik probeer onderaannemers dan te pushen: doe het nu. Maar het ligt er ook aan hoe druk ze zijn en soms is daar ook een hoogwerker, vergunning of iets anders voor nodig en is deze niet zomaar opgelost. Doel is wel om een storing binnen een dag op te lossen.”

No items found.

Mooie complimenten

In het contact met bewoners maakt ze het een en ander mee. “Soms negatief, maar soms ook mooie complimenten. Een paar weken geleden was er een storing en kreeg ik de bewoner telefonisch niet te pakken. Daarom stuurde ik een sms om de afspraak in te plannen. Bewoner blij: die vond het een ‘verheugend bericht’ en zou er alles aan doen om thuis te zijn. Toen ik later die dag nog eens vroeg of alles gelukt was, bleek de bewoner ‘ontzettend blij’: die vond het ‘bijzonder leuk’ dat ik navraag deed, vond het een opluchting om contact met mij te hebben en wenste mij heel veel voldoening toe in mijn werk. Dat is toch waar je het voor doet.”