Verhalen

Nienke

Projectcoördinator

In het kort

  • Projectcoördinator Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken
  • Hbo Technische bedrijfskunde
  • Locatie Zwolle
  • Werkt sinds 2021 bij Van Gelder

Nienke Bregman is projectcoördinator bij Van Gelder. “Als projectcoördinator ben ik verantwoordelijk voor het succesvol coördineren en uitvoeren van projecten binnen de gestelde tijd, het budget en de kwaliteitsnormen. Ik werk nauw samen met andere teamleden en ben het aanspreekpunt voor alle stakeholders bij het project”, vertelt Nienke enthousiast.

“Ik krijg eerst de documenten van de opdrachtgever, waarbij ik kijk wat de inhoud van de werkzaamheden is, wat er moet gebeuren voordat ze kunnen worden uitgevoerd en wat er allemaal nodig is om de uitvoering zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hierbij moet je denken aan materiaal, mensen, maar ook aan materieel en vergunningen. Ik bekijk wat ervoor nodig is om een project te laten slagen en daar maak ik een werkpakket van. De uitvoerder kan dit dan meenemen en daardoor verloopt de uitvoering zo soepel mogelijk.”

No items found.

Geen dag hetzelfde

In haar werkzaamheden bij Van Gelder komt Nienke diverse leuke uitdagingen tegen, waardoor geen dag hetzelfde is. Hoe gaat ze hiermee om? “Ik probeer voornamelijk goed te communiceren met mijn team. Vaak is er veel kennis binnen het team, waardoor je problemen makkelijk kunt oplossen. Komen we er met elkaar niet uit? Dan schakelen we partijen in die hier meer kennis van hebben. Wat heel fijn is, is dat Van Gelder zo’n groot bedrijf is en over veel kennis beschikt. Als we er zelf niet uitkomen, is er altijd wel iemand anders binnen de organisatie die je verder kan helpen.

Wat ik vooral een uitdaging vind binnen mijn werk, zijn de vele verschillende projecten. Ik doe een stukje contractwerk, maar ook aangenomen projecten. Dit geldt voor zowel de engineering als de uitvoering. Dit om te zorgen voor een versnelling van de energietransitie.”

Werven in Noord-Nederland

“Op dit moment zijn we bezig meer werk binnen te halen in het noorden van Nederland. Dat is een nieuw gebied voor Van Gelder. De uitdaging hierin zit vooral in het leggen van contacten met gemeenten, provincies en waterschappen met bevoegd gezag. Zij kennen Van Gelder nog niet goed. Door regelmatig te communiceren en ze te betrekken, zorgen we ervoor dat ze tevreden zijn over de werkzaamheden die wij uitvoeren.”