Verhalen

Jochem

Uitvoerder

In het kort

  • Uitvoerder bij Aannemingsmaatschappij Van Gelder
  • Hbo Civiele Techniek
  • Locatie 's-Hertogenbosch
  • Werkt sinds 2019 bij Van Gelder

’s-Ochtends de dag beginnen in een bouwkeet, kopje koffie erbij uit een thermoskan, voelt Jochem van der Schoot zich het gelukkigst. De drijfveer van deze jonge uitvoerder? Van iets wat verouderd is, weer iets moois maken.

"Geboren en getogen in Udenhout twijfelde ik over wat ik na de middelbare school moest gaan doen. Na het bezoeken van een paar open dagen bleek de bouwsector voor mij de beste optie. Dezelfde branche waarin ook mijn opa en oom werkzaam zijn. Via een kennis uit het dorp die bedrijfsleider was bij Van Gelder ben ik uiteindelijk hier terechtgekomen.

Vier jaar geleden kwam ik binnen als stagiair. Vervolgens na een half jaar blijven hangen als medewerker projectondersteuner om binnen twee jaar door te stromen van assistent-uitvoerder naar uitvoerder. Een diverse baan met veel verantwoordelijkheden. Feitelijk heb je als uitvoerder de dagelijkse leiding op een bouwplaats en zorg je dat een project tot een goede afronding komt. Ik zorg dat de materialen er zijn en dat collega’s weten wat ze moeten doen. Ook onderhoud ik contacten met opdrachtgevers en onderaannemers. Onder andere wat betreft de financiële afhandeling."

No items found.

Volop kansen bij Van Gelder

"Dat ik als jonge leidinggevende vaak oudere, meer ervaren krachten rond heb lopen op de projecten, vind ik niet moeilijk. Ik stel mij nooit boven hen en vraag regelmatig: hoe zou jij dit doen? Bijkomend voordeel is tevens dat mijn projectleider hetzelfde pad doorlopen heeft. Met hem overleg ik dan ook vaak welk pad ik moet volgen om ooit in zijn voetsporen te kunnen treden. Die kansen zijn er bij Van Gelder in ieder geval volop.

Op dit moment zit ik echter prima op mijn plek. Op het werk is de onderlinge samenwerking heel prettig. En ook de contacten met opdrachtgevers zijn altijd wel positief. Soms heb je wel eens discussies, maar aan het einde van de rit zijn ze steevast tevreden over het verloop.

Persoonlijk vind ik het ook leuk dat de werken zo divers zijn. Geen dag is hetzelfde. De leukste klus tot dusver was het omvormen van een t-splitsing naar een rotonde in Berkel-Enschot. Daar zat alles in: riool, asfalt, straatwerk. Ik rij er vanuit Udenhout regelmatig overheen en dat geeft altijd weer een trots gevoel. Kortom, hier spreekt een tevreden werknemer."