Verhalen

Frank

Regiodirecteur

In het kort

  • Regiodirecteur Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken
  • Hbo Civiele Techniek
  • Locatie Nijkerk
  • Werkt sinds 2018 bij Van Gelder

Een overbuurman in de wegenbouw inspireerde de jonge Frank van der Wal om ook voor de techniek te kiezen. Maar hij is van nature ook een echt mensenmens, die nooit om een praatje verlegen zit en graag de leiding neemt. Kwaliteiten die hem als regiodirecteur goed van pas komen.

“Wees voorzichtig met wat je wenst. Die gedachte popt wel eens bij mij op als ik weer een hele dag van de ene naar de andere vergadering rol. Genoeg te doen in de kabel- en leidingenbranche. Om aan de vraag naar aardgasvrije woningen en industrie te kunnen voldoen, moeten we de komende jaren flink aan de bak. Aan ons de taak om, stap voor stap, heel Nederland te elektrificeren. Dat is een enorme uitdaging. Vooral omdat niemand precies weet hoé we deze energietransitie het beste kunnen aanvliegen. Vandaar die vele overleggen. Bijvoorbeeld over de toekomst en onze strategie om dingen beter en slimmer aan te pakken. Maar ook over welke innovaties daarvoor nodig zijn en hoe we aan voldoende collega’s komen om dit alles in goede banen te leiden."

No items found.

Collega's koesteren

"Zeker is dat er momenteel een groot tekort is aan technische krachten, waardoor de energietransitie mogelijk vertraging oploopt. Dat betekent dus dat we de instroom van nieuwe vakkrachten snel moeten vergroten. Maar ook dat je bestaande collega’s koestert en de juiste aandacht geeft. Mensen willen zich gehoord, gezien en begrepen voelen. Als directeur probeer ik dan ook geregeld bij collega’s te peilen hoe het met hen gaat, zowel op de werkvloer als thuis. Een groot voordeel dus dat ik graag met collega's in gesprek ben. Sterker, het oprechte contact met collega’s vind ik het allerleukste aan mijn job.

Korte lijnen

Daarbij helpt het enorm dat Van Gelder een vrij vlakke organisatie kent. Of je nu monteur, grondwerker of directeur bent; iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ja, ik verwacht veel van de mensen en kan soms direct zijn: niet lullen, maar poetsen. Maar tegelijk staat bij mij een informele werksfeer en open en eerlijke communicatie hoog in het vaandel. Juist daarmee win je het vertrouwen van zowel je medewerkers als (potentiële) opdrachtgevers. Dat is voor mij de basis om de complexe uitdagingen van de toekomst samen op te pakken."