Verhalen

Leanne

HR-adviseur

In het kort

  • HR-adviseur
  • Hbo Human Resource Management
  • Locatie Elburg
  • Werkt sinds 2021 bij Van Gelder

Ondanks dat Leanne Brundel nog niet zo lang bij Van Gelder werkt, heeft zij nu al twee petten op. Niet alleen is zij HR-adviseur voor de regio Amsterdam. Ook is ze verantwoordelijk voor de recruitment binnen Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken. Net als de algoritmes achter populaire dating-apps zoekt zij wie de beste match voor openstaande vacatures is.

No items found.

"Waar ik nieuwe collega's vooral op selecteer? Met name op hun zogenoemde ‘can do-mentaliteit’. Natuurlijk is het fijn als sollicitanten over de juiste papieren en diploma’s beschikken, maar voor mij is niet alleen dat leidend. Belangrijker is dat hun karakter en hun doelen aansluiten bij de normen en waarden van dit familiebedrijf Van Gelder is namelijk best een bijzondere werkgever. Een echt hiërarchische organisatiestructuur kennen we hier niet. Dat maakt dat de onderlinge lijntjes kort zijn. Bij Van Gelder doen we dingen samen. Aan de leidinggevende (met mijn advies qua inschatting) de taak dus om te bepalen welke persoon wel of niet een bijdrage kan leveren aan deze fijne werksfeer.

Dat is wel eens moeilijk, omdat een sollicitatiebrief nooit helemaal vertelt hoe iemand in elkaar steekt. Om dat te kunnen, moet je goed tussen de regels door kunnen lezen. Of, beter nog: iemand face to face ontmoeten. Alleen dan leer je iemand écht kennen.

Neem mijzelf bijvoorbeeld. Ik kom uit een echt ondernemersgezin, met ouders die én een kapsalon én een Primera bestierden. Als kind wilde ik vooral in hun voetsporen volgen. Een carrière als HR-adviseur had ik lange tijd nooit voor mezelf bedacht. Toch past deze baan mij als een jas. Juist omdat het boven alles mensenwerk is, waar ik van kleins af aan in ben opgegroeid.

Daarom vind ik het ook leuk om collega’s die een andere uitdaging zoeken te begeleiden naar nieuw passend werk. Dat Van Gelder zo’n grote organisatie is, helpt daarbij enorm. Wil je eens wat anders binnen Van Gelder ontdekken, dan kan dat vaak prima. Wij helpen je op weg en zoeken ook intern naar de beste match."