Verhalen

Minoesch

Projectadministrateur

In het kort

  • Projectadministrateur bij Van Gelder Rail
  • HBO Bedrijfseconomie
  • Locatie Hattem
  • Werkt sinds 2019 bij Van Gelder

Als projectadministrateur bij Van Gelder Rail houdt Minoesch Klomp-van Doorn (26) de financiële voortgang scherp in de gaten. Alle rapportages en facturen die zij aanmaakt, moeten precies kloppen. Zowel bij de start als aan het eind van een project. Leuk en uitdagend werk.  "Al je maar van cijfertjes en data houdt."

Droombaan

"Of dit de baan is waar ik als klein meisje al van droomde? Dat ligt er aan vanaf wanneer je me het vraagt. Toen ik nog heel klein was, wilde ik prinses worden. Maar al vanaf de middelbare school wist ik dat ik de financiële kant op wilde. Vandaar ook dat ik Bedrijfseconomie ben gaan studeren. Tijdens die studie leer je om zakelijke prestaties inzichtelijk te maken voor het management van organisaties. Bijvoorbeeld door de juiste financiële (data)analyses te maken en deze begrijpelijk en overtuigend te presenteren, zodat er gedegen beslissingen genomen kunnen worden.

Bij Van Gelder Rail ben ik onder andere verantwoordelijk voor facturaties, het inlezen van werkbegrotingen en het aanmaken van projecten. Ook maak ik analysetesten, stel ik rapportages op en voer ik iedere donderdag prognosegesprekken om te kijken of de verwachte prognose nog klopt. Simpel uitgelegd leg ik constant het ene lijstje naast het andere om te kijken waar een mogelijk verschil zit. Klopt er iets niet, dan ga ik in overleg met collega’s op zoek naar oplossingen. Soms kun je bijvoorbeeld een verzoek tot wijziging schrijven, zodat je extra geld krijgt. Maar dan kan eigenlijk alleen als blijkt dat de opdrachtgever uiteindelijk meer wil dan begroot. Als blijkt dat wij bepaalde kosten zelf te laag hebben ingeschat, kun je daar later niet meer op terugkomen. Daarom is het zo belangrijk dat je geen fouten maakt."

No items found.

Doorgroeien

"Uitdagend werk dus. Maar de werksfeer is gemoedelijk. Serieus waar nodig, maar met ruimte voor een grapje op zijn tijd. Dat je van Van Gelder af en toe een leuke attentie krijgt, is ook fijn. Dat maakt dat je je gewaardeerd voelt. Daarnaast zijn binnen dit bedrijf de doorgroeimogelijkheden ook prima. Zo ben ik begonnen op de crediteurenadministratie, omdat ik na mijn opleiding bij het begin wilde beginnen. Toen ik aangaf klaar te zijn voor nieuwe uitdaging zochten ze actief mee naar een nieuwe passende functie. En die werd al snel gevonden. Inmiddels begeleid ik alle aan het spoor gerelateerde projecten. Van het ombouwen van overwegen tot het aanbrengen van kabelkokers. Eigenlijk alles behalve de bovenleiding en het spoor zelf. Best tof, vind ik zelf."